Finom karamellkrémes epigramma

Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók: 15 szelet elkészítéséhez
1 dl méz, 30 dkg liszt, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 dkg sütőpor, 1 tojás, késhegynyi fahéj,
A krémhez: 10 dkg méz, 25 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 2 dl feketekávé, 2 dl tej, 3 evőkanál liszt, 1 evőkanál rum

Egy alpakka edénybe simára keverjük a mézet, a vajat és a tojást, majd lassú tűzön, gőz felett felmelegítjük. Miután a vaj elolvadt levesszük a tűzről, és csomómentesre keverjük. Beletesszük a sütőport, a fahéjat, majd az egészet gyúródeszkán előkészített lisztbe öntjük. Puha tésztát gyúrunk belőle, három részre osztjuk, 5 mm vastag, 15 cm széles csíkokra nyújtjuk, és kikent, lisztezett tepsibe tesszük.

A sütőt 240 C-ra hevítjük, és a tepsit beletesszük. Amikor a tészta felemelkedett, 180 C-ra visszavesszük a hőt, és rózsaszínűre sütjük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk.

Közben elkészítjük a karamellkrémet, és a feketekávét, majd addig kavargatjuk, míg a cukor el nem olvad. A hideg tejből és a lisztből habarást készítünk, majd állandó kevergetés mellett a kávés karamellbe öntjük. Lassú tűzön besűrítjük.

A vajat és a mézet kikavarjuk, majd a kihűlt keverékhez adjuk, és simára dolgozzuk.
A hideg karamellkrémmel megtöltjük az epigrammákat, és másnap háromszög alakúra vágva kínáljuk.