Fondant

Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók: 20 szeletes mézes sütemény bevonásához 25 dkg porcukor, 2 dl forró víz, 1 kiskanál citromlé

A cukrot felöntjük 2 dl vízzel, majd gyakran kevergetve felfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne ragadjon az edény falához, és ne kristályosodjon meg. Mielőtt főni kezdene, hozzáadjuk a citromlevet, és jól összekavarjuk.

A fondant hígítható rummal, kávéval, vagy más gyümölcslével is. Adhatunk hozzá reszelt csokoládét, kakaót vagy tojássárgáját is.

A szirup sűrűségét úgy állapíthatjuk meg, hogy a szirupból egy keveset az ujjaink közé veszünk, széthúzzuk, és ha a cukorszál megmarad, akkor jó. Az egész edényt egy nagyobb edényben levő hideg vízbe állítjuk, és addig kavargatjuk, míg kifehéredik.