Fügés, mézes csokoládékrém

Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: (4 személyre)
8 dkg méz, 15 dkg vaj, 1 tojás, 13 dkg porcukor, 5 dkg csokoládé, 5 dkg füge, 0, 5 dl rum

A tojást, a rumot és a cukrot keverőtálba habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt csokoládét és gőz felett állandóan kevergetve, összemelegítjük. A puha vajat külön edényben összekeverjük a mézzel, majd a felfőzött, és kihűtött masszához adjuk. Csomómentesre keverjük, és hozzátesszük az előzőleg ledarált fügét.

Torták töltelékének, lehűtve krémnek, bevonó masszának, illetve torták díszítéséhez is használható, de tejjel felengedve, finom ital készíthető belőle. Hűtőben 1-2 napig eláll.