Joghurtos-mézes málnakrém

Elkészítési idő: 30 perc és két óra hűlés
Hozzávalók: (4 személyre)
5o dkg málna, 2 evőkanál porcukor, 3 tasak vaníliás porcukor, 8 dkg mogyorós csók, 4 evőkanál rum, vagy mandulalikőr, 4 dl tejszín, 8 dl natúr joghurt vagy kefir, 2evőkanál méz, 1 tasak habfixáló, 1 evőkanál reszelt csokoládé vagy kakaópor

4-8 szem málnát félreteszünk a díszítéshez, a többit áttörjük. Elkeverjük a porcukorral és 2 tasak vaníliás cukorral.

A mogyoróscsókokat elmorzsoljuk, 4 kehely aljára szórjuk, meglocsoljuk 1-1 evőkanál rummal vagy likőrrel és a málnapép felével. 2 dl tejszint kemény habbá verünk.

A joghurtot elkeverjük a mézzel és a maradék málnapéppel, kíméletesen hozzáadjuk a tejszínhabot, a kelyhekbe simítjuk, letakarjuk és legalább 2 órára behűtjük. Tálaláskor a maradék 1 tasak vaníliás cukorral és a habfixálóval felverjük a még megmaradt 2 dl tejszint.

Csillagcsőrös habzsákba szedjük és habrózsákat nyomunk belőle a krém tetejére. Megszórjuk reszelt csokoládéval vagy kakaóporral és a félretett málnaszemekkel díszítjük.