Mandulás-mézes ropogtatós

Hozzávalók: (6 személyre)
40 dkg hámozott mandula, 25 dkg liszt, 30 dkg méz, 4 tojásfehérje, só

Egy mélyebb tálba szitáljuk a lisztet, apránként hozzáadjuk a mézet, simára kikeverjük - ha túl sűrű a méz, egy kevés langyos vízzel hígítjuk. A hámozott, szikkadt mandulaszemeket egy kés hegyével kétfelé pattintjuk és egy csipet sóval együtt a masszához adjuk. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét és óvatosan, hogy össze ne essen, ugyancsak a masszához keverjük.

Kivajazunk egy sütőlapot és kiskanál segítségével egymástól jókora távolságban apró halmokat rakunk rá, ugyanis sütés közben többszörösére megnőnek. Előmelegített sütőbe tesszük és a közepesnél mérsékeltebb tűzön (160 - 170°C) világossárgára sütjük (kb. 20- 25 perc mindössze).

A sütőlapon hagyjuk kihűlni. Frissiben nagyon finom ropogtatnivaló, igazából néhány nap múlva még finomabb, mert omlóssá válik. Kávéhoz, teához, fagylalthoz kínáljuk.