Mézes sütemény, túróval, naranccsal

Elkészítési idő: 2 óra 10 perc
Hozzávalók: 10 db elkészítéséhez
A laphoz 2 evőkanál vagdalt dió, 1 kiskanál méz, 3 dkg vaj, 10 dkg kekszreszelék, 2 dkg reszelt narancshéj,
A töltelékhez: 20 dkg tehéntúró, 10 dkg cukor, 1 kiskanál liszt, 2 tojás, 1 dl tejföl, só, 1 evőkanál narancslé

A vajat keverőtálba téve megolvasztjuk, majd hozzátesszük a mézet, a narancshéjat és a kekszreszeléket. Jól összegyúrjuk, majd gyúródeszkára borítva, a kikent tepsi formájához igazítva, fél cm vastagra nyújtjuk, majd a tepsibe fektetjük.

A sütőt 240 C-ra hevítjük és belehelyezzük a tepsit. Amikor a tészta felemelkedett, 180 C-ra visszavesszük a hőt, és készre sütjük.

A túrót jól összetörjük, hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a sót, a tejfölt és a narancslevet. Egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, majd a kemény habbá vert tojásfehérjével együtt összedolgozzuk. Rákenjük a megsült lapra és visszatesszük a 180 C-ra melegített sütőbe, melyben még 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni és narancs gerezdekkel díszítve kínáljuk.