Müzli szelet

Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 30 dkg zabpehely, 10 dkg mazsola, 10 dkg darált dió, 3 tojás, 3-3 evőkanál méz, olaj és sárgabarack lekvár, 12 evőkanál tej, 1 kisebb narancs vagy citrom héja
A tepsi kikenéséhez: 2 evőkanál olaj
A bevonáshoz: 15 dkg tejcsokoládé

A zabpelyhet a mazsolával és a dióval tálba töltjük. A tojásokat hozzáadjuk, majd ráöntjük az olajat, a mézet, a lekvárt és a tejet. A reszelt citromhéjjal ízesítjük, jól elkeverjük.

Egy kb. 25-ször 30 centis tűzálló tálat, vagy tepsit alufóliával kibélelünk, ezt olajjal kikenjük, majd a zabpelyhes masszát egyenletesen bele-nyomkodjuk.

Előmelegített sütőben közepes lánggal 16-20 percig sütjük. A sütőből kivéve vágódeszkára borítjuk, a fóliát lehúzzuk róla, és ezt az egészséges csemegét még melegen kétujjnyi szeletekre vágjuk. Ha kihűlt az egyik oldalát olvasztott csokoládéval bevonjuk.