Narancsos rizskoch

Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: (4 személyre)
20 dkg rizs, 6 dl tej, 2 evőkanál mazsola, 2 tojás, 1 dl méz, csipetnyi só, 1 dl narancslé, reszelt narancshéj

A megtisztított rizst, a tejet és a mazsolát egy lábosban összekeverjük, majd gőz fölött 45 percig főzzük, közben többször megkavarjuk. A tojást felverjük, hozzáadjuk a mézet, a sót, a narancslevet és a reszelt narancshéjat. Az egészet belekavarjuk a fövő rizsbe, és folyamatosan kavargatva további 5 percet főzzük. A kész rizskochot a tűzről levesszük, és hagyjuk kihűlni.
Négy üvegtálba tesszük, majd tejszínhabbal és narancsgerezdekkel díszítve tálaljuk. Hűtőben 1-2 napig eláll.