Sárgabarackos túrófelfújt

Hozzávalók: 10 dkg vaj, 10 dkg méz, 10 dkg kölespehely, 25 dkg túró, 50 dkg sárgabarack, 2 evőkanál mandula vagy dió forgács, zsemlemorzsa, 2 tojás sárgája

Habosra keverjük a vajat a mézzel. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a túrót és a kölespelyhet. Kiolajozott zsemlemorzsával meghintett tűzálló lapos tálba öntjük.

A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, nyolcfelé vágjuk és héjával felfelé tetőszerűen a túrós masszára rakjuk.

A felfújtat előmelegített sütőben az alsó sínen 200°C-on (gázsütő 3-as fokozat) 25 percig sütjük. A sütés vége felé megszórjuk mandula vagy dió darabkákkal.