Zabpehely felfújt mézesen

Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók:20 dkg Fortunate zabpehely, 5 dkg vaj, 5 dl tej, 15 dkg méz, 4 evőkanál tejföl,
A forma kikenéséhez: vaj, Fortunate zabpehelyliszt
A tálaláshoz: 1 kis üveg gyümölcsszörp

A zabpelyhet az olvasztott vajon kevergetve megforrósítjuk, majd a forrásban levő tejet ráöntjük. Amint újra forr, szorosan lefedjük, majd a tűzről levéve duzzadni, hűlni hagyjuk.

A tojások sárgáját a mézzel jó habosra keverjük, a tejfölt meg a zabpelyhet hozzáadjuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Egy őzgerincformát, kuglófformát vagy 8 egyszemélyes pudingformát kivajazunk, zabpehely liszttel behintjük, és a masszát belesimítjuk.

Előmelegített sütőben közepes lánggal (180°C, légkeveréses sütőben 165°C) kb. 40 percig (a kis formákat 25-30 percig) sütjük. Mielőtt kihűlne azon forrón tányérra borítjuk, ha kell fölszeleteljük. A gyümölcsszörppel körülöntve melegen tálaljuk.