Ananászos hideg szűzpecsenye

Elkészítési idő: fél óra és egy óra pácolás
Hozzávalók: (4 személyre)
1 citrom, 1hagyma, 1 csípős zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál grill fűszerkeverék, 60 dkg szűzpecsenye vagy csirkemell filé, 1 friss ananász, 2 újhagymaszár, 2 evőkanál olaj, 4 evőkanál borecet, 2 evőkanál citromlé, 4 evőkanál olívaolaj

A citrom levét kinyomjuk, átszűrjük, hozzáadjuk az apróra felkockázott hagymát és zöldpaprikát, az áttört fokhagymát, a mézet és a fűszerkeveréket.

A húst leöblítjük, lapos tálba fektetjük, bevonjuk a páccal, lefedjük és egy órára hűtőbe tesszük. Az ananászt elnegyedeljük, torzsáját eltávolítjuk, a gyümölcshúst dinnyeszerűen kivágjuk a héjából és ujjnyi vastagon felszeleteljük.

Kiemeljük a húst a pácból, lecsepegtetjük és megkapatjuk a felforrósított olajban. Aláöntjük a páclét és félig lefedve mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Hagyjuk kihűlni, felszeleteljük és az ananásszal váltakozva tálra rendezzük. Tetejét megszórjuk a felaprózott hagymaszárral.

Az öntethez elkeverjük az ecetet a citromlével, sóval, borssal, és apránként az olívaolajjal. Az öntetet kancsóban kínáljuk. Friss kenyér, fokhagymás pirítós illik hozzá.