Ananászos hal

Hozzávalók: 50-60 dkg-os hal (süllő, csuka keszeg), 1 doboz ananászkonzerv, 2 db újhagyma, 2 db paradicsom, 1 evőkanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál szójamártás, 1 kávéskanál méz, csipetnyi őrölt bors és só

A halat megtisztítjuk, szárazra töröljük és kívül, belül megsózzuk, majd lisztbe forgatjuk. Letakarva hidegre tesszük.

Leszűrjük az ananászkonzervet, felszeleteljük a paradicsomokat, lekarikázzuk a hagymát.

Az ananász levében elkeverjük a lisztet. A halat forró olajban kisütjük, majd egy előmelegített tálra tesszük, és melegen tartjuk. A serpenyőben csak annyi olajat hagyunk, hogy az ananászdarabokat és az elkapart fokhagymát állandó kevergetés mellett kissé meg tudjuk pirítani.

Hozzáadjuk a paradicsomgerezdeket, a szójamártást, a mézet és 5-6 percig főzzük. Ekkor adjuk hozzá az ananász lében elkevert lisztet. Kevergetés mellett 3 perc alatt besűrűsödik. Azon melegen ráöntjük a halra és tálaljuk.

Gyümölcssalátával nagyon finom.