Babos-mézes marhahús

Elkészítési idő: 100 perc
Hozzávalók: (4 személyre) 50 dkg sovány marhahús, 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg búzadara, 1 tojás, 2 evőkanál méz, só, őrölt bors, 0,5 dl ecet, húsleves, 1 dl ketchup, 40 dkg konzerv bab

A marhahúst ledaráljuk és keverőtálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tojást, a búzadarát, a lereszelt vöröshagymát, és jól összedolgozzuk.

Egy lábosban felforraljuk a húslevest, beleszaggatjuk a húsgombócokat és 20 perc alatt közepes tűzön kifőzzük. Közben a mézet, az ecetet és a kechupot összekeverjük, a húsgombócokra öntjük és további tízpercig főzzük. Beleöntjük a lecsöpögtetett konzerv babot, összekavarjuk és fehér kenyérrel tálaljuk.