Báránycomb mézes kéregben

Elkészítési idő: 2 óra 40 perc és 12 óra pácolás
Hozzávalók: (6 személyre)
1, 2 kg-os báránycomb, 3 evőkanál olaj, 5 dl húsleves, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya, 30 dkg sárgarépa, 25 dkg zeller, 25 dkg hagyma, 15 dkg méz, 1 dl tejszín, 2 evőkanál vörösbor, 2 evőkanál étkezési keményítő

A pácléhez: 3 gerezd fokhagyma, 5 evőkanál olaj, 6 dkg méz, 1 citrom héja, 1, 5 dl vörös borecet, kakukkfű, őrölt rozmaring

A báránycombot megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd a következő páclébe tesszük, összekeverjük a zúzott fokhagymát az olajjal, a zöldfűszerekkel, a citrom vékonyra vágott héjával, a mézzel és a borecettel, majd erősen kikavarjuk. A húst egy éjszakára a hűtőbe rakjuk pácolódni.
Másnap a húst lecsöpögtetjük, megfűszerezzük, ráöntjük az olajat, és a sütőbe tesszük. Közepes hőfokon 2 óráig sütjük. Közben többször meglocsoljuk a páclével, a húslevessel és a 2dl vörösborral.

A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk és a felszeletelt hagymával együtt a hús mellé tesszük a sütőbe. A megmaradt mézet összekeverjük a borral és a szójaszósszal, majd fél órával a sütés befejezése előtt bekenjük vele a combot.

Kivesszük a zöldségeket, és melegen tartjuk. A pecsenyelevet átpaszírozzuk, felöntjük a tejszínnel és hozzákeverjük a keményítőt.

Tálaláskor a felszeletelt hús alá öntjük a mártást és mellétesszük a megpárolódott zöldségeket. Fanyar vörösborral kisérve kiváló ünnepi fogás.