Barbecue oldalas

Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók: 1 kg sertésoldalas, 1 babérlevél, néhány szem fekete bors, 1 kiskanál ételízesitő, 3,5 dl ketchup, 4 evőkanál méz, fél-fél mokkáskanál oregano, bazsalikom és kakukkfű, egy-egy csipetnyi Cayenne bors, durvára tört fekete bors és só

A sertésoldalast 4 egyforma szeletre vágjuk és babérlevéllel, borssal meg ételízesitő porral fűszerezett vízben szinte teljesen puhára főzzük. Akkor, jó ha a csontot majdnem meg tudjuk benne fordítani.

A ketchupot a mézzel meg a fűszerekkel összekeverjük, megsózzuk. A jól lecsöpögtetett húsokat beleforgatjuk és grillrácsra fektetjük. Faszénparázs fölött vagy forró sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Sült hasábburgonyával tálaljuk.