Grillezett szűzpecsenye

Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 2 közepes sertésszűzpecsenye, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 2 dl ketchup, 0, 5 dl balzsamecet, 1 dl méz, 2 evőkanál szójamártás, 1 mokkáskanál őrölt gyömbér, só őrölt feketebors

Mindkét szűzpecsenyét félbevágjuk, így lesz 4 db belőle. A hagymát meg a fokhagymát finomra aprítjuk, az olajba szórjuk. Az összes többi ízesítőt és fűszert ezután keverjük bele. Ha van, néhány csepp Tabasco mártással is ízesíthetjük, majd 10 percig pihentetjük.

Utána a húst megkenjük vele, rostélyra fektetjük és faszénparázs fölött kb. 30 perc alatt többször megforgatva megsütjük.

Ha kemencében készül, akkor közepes lánggal kb. 20 perc a sütési idő, de mindkét esetben szorgalmasan kell kenegetni a fűszeres páccal.