Kacsamell mézes szezámbundában

Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók: (4 személyre)
60 dkg kacsa- vagy csirkemellfilé, 30 dkg hosszú szemű rizs, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál szezámmag, 2 szél póréhagyma, 4 sárgarépa, 40 dkg zeller, 10 dkg apró erdei gomba, 2 evőkanál szójaszósz, friss korianderlevél

A rizst sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és melegen tartjuk. A mellhúst leöblítjük, a bőrét keresztben bevagdossuk, leszárítjuk, és sóval, borsal fűszerezzük.

Először a bőrös oldalán tesszük a serpenyőbe, hogy kisüljön a zsírja, aztán a másik oldalát is átsütjük 15 perc alatt, majd sütőformába fektetjük. Bekenjük mézel, szezámmaggal beszórjuk. A sütőt 225 fokosra előmelegítjük, és 5-10 perc alatt ropogósra sütjük benne a húst.

A zöldségeket megmossuk, és hosszában vékony csíkokra vágjuk. A serpenyőben lévő pecsenyelében megdinszteljük és szójaszósszal, borssal fűszerezzük a zöldségeket.

A húst vékonyan felszeleteljük. A rizst, a zöldségeket és a hússzeleteket tálra rendezzük, korianderlevélkékkel díszítve kináljuk.