Likőrös kacsa

Elkészítési idő: két óra
Hozzávalók: (4 személyre) Egy két kg-os grillkacsa, 1 dl méz, 1 dl narancslikőr, 1 citrom, só, 2 savanykás alma, csemege pirospaprika, 10 dkg vöröshagyma, őrölt mustármag

A megtisztított, belezett grillkacsa bőrét villával több helyen megszurkáljuk hogy sütéskor a zsírja kifolyjon.

A citromot kifacsarjuk, levét átszűrjük, összekeverjük a sóval, kevés csemegepaprikával és ezzel a fűszerkeverékkel kívül-belül jól bedörzsöljük a kacsát. Az almák magházát eldobjuk és a gyümölcsöt megmosva a kacsa hasüregébe helyezzük.A pácolt kacsát tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 15 percet sütjük, majd takarékra állítjuk a tüzet és további egy órát sütjük.

Közben összekeverjük a mézet, a narancslikőrt és az őrölt mustármagot. A sülő kacsát gyakran locsolgatjuk a likőrös keverékkel. A vöröshagymát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük és a kacsára szórva 15 percig sütjük. A sült húst üvegtálra tesszük, kivesszük belőle az almát, felkarikázzuk és mellé terítjük. Párolt vöröskáposztával, tört burgonyával és asztali vörösborral kínáljuk.