Mézes-almás sertéskaraj

Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: (4 személyre)
60 dkg sertéskaraj, olaj, 4 evőkanál méz, 2 piros alma, 3 dkg vaj, őrölt bors, só

A sertéskarajt négy egyenlő szeletre vágjuk és kissé kiklopfoljuk. Enyhén megsózzuk és megborsozzuk. Forró olajban a húsokat elősütjük.

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházukat kivágjuk és fél centis karikákra szeljük. A vajban megpároljuk az almakarikákat.

A húsokat kiolajozott tepsibe tesszük, mindegyik szeletre néhány almakarikát fektetünk és lefedjük alufóliával. Közép-meleg sütőben fél órán át sütjük, majd kivesszük, meglocsoljuk a mézzel és további 15 percig sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.