Mézes-fűszeres malacoldalas

Elkészítési idő: 145 perc
Hozzávalók: 1, 4 kg malacoldalas, só 3-3 evőkanál méz, szójamártás és narancslé, 2 evőkanál ketchup, 1, 5-1, 5 evőkanál vörösborecet és fehérbor, 4 gerezd áttört fokhagyma, fél kiskanál porrá tört mustármag, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors

Az oldalast a csontok mentén 4 részre vágjuk, majd enyhén sós vízben kb. 1 óra alatt szinte teljesen puhára főzzük. Ezután lecsöpögtetjük és bőrös oldalát átlósan, kisujjnyi közönként bevagdossuk.

A mézet a fűszerekkel és az ízesítőkkel jól összekeverjük, majd alaposan a húsba dörzsöljük úgy, hogy a bőrös oldalára is jusson belőle.

Forró sütőben vagy grillsütőben kb. 35 perc alatt ropogós pirosra sütjük. Sült burgonyával és egy nagy adag zöldsalátával tálaljuk. Malacoldalas helyett bőrös karajt, combot vagy lapockát is süthetünk ezzel a mézes fűszeres páccal.