Mézes gyömbéres csirkecombok

Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 nagy csirkecomb, 4 evőkanál olaj, 1 közepes vöröshagyma, kisujjnyi darab friss gyömbér, 4-4 evőkanál virágméz, fehérbor és nem túl sós szójamártás, só őrölt fekete bors, 1 kiskanál étkezési keményítő vagy liszt

A csirkecombokat a forgónál kettévágjuk. Az olajat lábasban megforrósítjuk, és a csirkecombokat elősütjük benne. Szűrőlapáttal kiemeljük.

A hagymát és a gyömbért megtisztítjuk, az előbbit félkarikára, míg az utóbbit apró csíkokra metéljük. Együtt a hús sütésénél visszamaradó olajba szórjuk, kevergetve megfuttatjuk, majd a húst újra rárakjuk.

A mézzel, a borral és a szójamártással ízesítjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk. Annyi vizet öntünk alá, hogy a csirkecombokat majdnem ellepje. Lefedve, kis lángon kb. 45 perc alatt puhára pároljuk. Ha kész, a levét a kevés vízzel simára kevert keményítővel sűrítjük. Párolt rizs illik köretnek hozzá.