Mézes-mustáros csirke

Hozzávalók: (4 személyre)
1 db 1,2 kg-os csirke, 30 dkg fejes káposzta, 25 dkg sárgarépa, 1 kis fej vöröshagyma, 1,5 dl tejföl, 5 evőkanál majonéz, 1 evőkanál ecet, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál mustár, 2 evőkanál cukor, fél csokor petrezselyem-zöld, 2 evőkanál vaj, só, bors

Az egész csirkét szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk majd vízzel kiöblített tepsiben, vajon 4o percig sütjük. Közben a salátához legyaluljuk a káposztát, durvára reszeljük a sárgarépát és felkockázzuk a vöröshagymát.

A tejfölt simára keverjük a majonézzel majd hozzáadjuk az ecetet, cukrot, sót és borsot. A zöldségeket összekeverjük, leöntjük a szósszal és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Az apróra vágott petrezselymet összekeverjük a mustárral, a mézzel és bekenjük vele a csaknem kész csirkét, melyet még 15 percig sütünk.