Mézes-narancsos sertéskaraj I.

Hozzávalók: (4 személyre) 8 szelet sertéskaraj, 2-3 narancs, 10 dkg vaj, egy kis csokor petrezselyem zöld, kispohárnyi méz, kevés só

A finomra vágott petrezselymet összekeverjük kevés reszelt narancshéjjal, 1 evőkanál mézzel és fél narancs levével, majd összedolgozzuk 5 dkg simára kevert vajjal. Ízlés szerint sózzuk.

A hússzeletek mindkét oldalát bekenjük mézzel vajjal és a petrezselymes péppel. Előmelegített sütőben vagy grillben közepes hőmérsékleten 8-10 percig sütjük, majd megfordítjuk és a másik oldalát 4-6 percig pirítjuk. A megmaradt vajat felhevítjük, belekeverünk egy kiskanál mézet és néhány pillanatra beleforgatjuk a kimagozott, karikára vágott narancsszeleteket, melyeket a húshoz kínálunk.