Mézes-narancsos sertéskaraj II.

Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók: 1 kis csokor petrezselyem, 3 közepes narancs, 4 evőkanál virágméz, 10 dkg vaj, 4 szelet, egyenként kb. 15 dkg-os sertéskaraj, kb. 1 csapott kiskanál só
A körethez: Riceland gyorsrizs

A petrezselymet finomra vágjuk, majd az egyik narancs kifacsart levével és reszelt héjával, meg a fele mézzel összekeverjük. Ezután 5 dkg habosra kevert vajjal összedolgozzuk.

A hússzeleteket kissé kiverjük, majd miután a széleit beirdaltuk kissé besózzuk. A mézes keverékkel mindkét oldalukat bekenjük, és tepsibe rakjuk. Forró sütőben vagy grillsütőben kb. 15 percig sütjük. Félidőben a pecsenyét megfordítjuk.

Amíg sül, a narancsokat meghámozzuk úgy, hogy vékony fehér bundájuk se maradjon rajtuk, majd karikákra vágjuk, és tepsibe rakjuk.

A maradék vajat serpenyőben fölolvasztjuk, a mézet meglangyosítjuk benne, majd a narancsra locsoljuk és a sütőbe, a hús mellé tolva megforrósítjuk. Tálaláskor a mézes narancsot a hússzeletekre halmozzuk. Párolt rizs illik köretnek hozzá.