Mézes részeges körtével

Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók: (4 személyre) 60 dkg marha felsál, 4 körte, 15 dkg vöröshagyma, 1 citrom, 1 liter világos sör, 2 evőkanál méz, 6 dkg liszt, 1 dl olaj, 1 babérlevél, 5 dkg vaj, csípős pirospaprika őrlemény, 1 csokor zöldpetrezselyem, só, őrölt bors

A marhahúst megmossuk, lehártyázzuk, majd négy szeletre vágjuk. A lisztet összekeverjük a csípős paprikával és a borssal. Beleforgatjuk a hússzeleteket, majd forró olajon mindkét oldalukat megpirítjuk.

Az üvegesre párolt vöröshagymát a hús tetejére szórjuk, ráöntjük a sört és a mézet. Megszórjuk a felaprított petrezselyem-zölddel és lassú tűzön egy órán átfőzzük.

A körtéket meghámozzuk, négybe vágjuk, magházukat kivágjuk és néhány percre forró vízbe tesszük, melybe előzőleg szűrt citromlevet csavarunk. A körtéket szűrőkanállal kiszedjük, a húsra helyezzük és negyed óráig együtt pároljuk. Tálaláskor a hús mellé tesszük a körtéket. A visszamaradt mártást a vajjal kiforraljuk és a húsra öntjük. Köretnek sós burgonyát adunk hozzá.