Mézes sertésbordák

Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: (4 személyre)
60 dkg sertéskaraj, 2 dl pikáns ketchup, 6 evőkanál méz, egy nagy citrom, só, olaj

A sertéskarajt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd négy egyenlő szeletre vágjuk. Szárazra töröljük, kissé megsózzuk és felhasználásig letakarjuk. A pikáns ketchupot összekeverjük a mézzel. Egy kis tepsit vékonyan kiolajozunk és egymás mellé helyezzük a bordákat. Ráöntjük a mézes ketchupot és meglocsoljuk fél citrom kifacsart levével.

A tepsit alufóliával befedjük és közepesen előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. A bordákat tálcára tesszük és vékonyan szelt citromkarikákkal díszítjük. Tésztakörettel és száraz fehérborral tálaljuk.