Mézes tarjaszeletek

Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 1 kg kicsontozott sertéstarja, kb. 1 kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 csapott kiskanál morzsolt kakukkfű, 1 nagy vöröshagyma, 5 evőkanál vörösborecet, 1, 5 dl méz

A húst ujjnyi vastagon fölszeleteljük, kiverjük, inas részeit, széleit bevagdossuk. Ezután sóval, borssal bedörzsöljük és tepsiben egymás mellé fektetjük. A kakukkfüvet rámorzsoljuk, a karikára vágott és gyűrűire szedett hagymát rárakosgatjuk. Egy kevés vizet öntünk alá, majd előmelegített sütőben közepes lánggal (180°C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt elősütjük.

A borecetet és a mézet összekeverjük. A hússzeletek mindkét oldalát jól bekenjük vele, a tepsibe visszatesszük, és a sütés erősségét egy kicsit emelve kb. 10 perc alatt készre sütjük. Készülhet úgy is, hogy az elősütött, majd mézes ecsettel kenegetett húst grillrácsra fektetjük, és grillsütőben sütjük készre. Paradicsomsaláta és fóliába sütött krumpli illik hozzá köretnek.