Mézzel-tejjel sült csirke

Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók: (4 személyre) 1 kg grillcsirke, 3 dl tej, 1 dl méz, 20 dkg csiperkegomba, csemegepaprika, 5 dkg liszt, só őrölt bors

A csirkét megtisztítjuk, kettévágjuk, majd feldaraboljuk. A darabokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk paprikával, lisztbe forgatjuk, és kivajazott tepsibe helyezzük.

Középmeleg sütőbe tesszük és fél óra alatt pirosra sütjük. A mézet felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük, majd a sütőből kivett csirkére locsoljuk. Visszatesszük a sütőbe és takaréklángon 40 perc alatt készre pároljuk.

A gombát megtisztítjuk, vékony cikkekre szeljük, a csirkére szórjuk majd további 10 percet sütjük.
A sütőből kivéve tálra helyezzük, hasáb-burgonyával körítjük, és félszáraz fehérborral kínáljuk.