Pikáns borjúnyelv

Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: (4 személyre) 2 közepes borjúnyelv kb. 90 dkg, 6db szegfűszeg, só, vaj, 1 dl 5%-os fehérborecet, 1 dl méz, 15 dkg mazsola, 3 fahéj, 1 evőkanál étkezési keményítő

A borjúnyelvet forró vízbe főni tesszük, majd bőrét lehúzzuk. A nyelvet lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a mézet, a borecetet, a szegfűszeget, a mazsolát, a fahéjat, sózzuk, borsozzuk és kis lángon puhára főzzük. Ha szükséges vízzel pótoljuk az elpárolgó főzőlevet.

A megfőtt nyelvet felszeleteljük, és tálra rendezzük. Az étkezési keményítőt kevés vízzel csomómentesre keverjük és besűrítjük vele a megmaradt főzőlevet. Még forrón a nyelvszeletekre öntjük és burgonyapürével körítjük.