Pácolt marhafelsál

Elkészítési idő: 2 óra és 8 óra pácolás
Hozzávalók: (4 személyre) 50 dkg marhafelsál, 4 evőkanál méz, 0,5 dl borecet, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg zöldhagyma, olaj, só

Elkészítjük a páclevet a mézet és az ecetet összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a vékonyan felkarikázott zöldhagymát, jól összekeverjük és állni hagyjuk.

A marhafelsált megmossuk, lehártyázzuk és jól lecsepegtetjük. Tetejét néhány helyen vékonyan bevágjuk, majd kis edénybe tesszük. Ráöntjük a páclevet és hűtőbe téve 8 órán át pácoljuk. A hűtőből kivéve a páclében hagyva megfőzzük. Ha megfőtt, a húst lecsöpögtetjük. Forró olajban minden oldalát 6 percen át sütjük. Fölszeletelve, burgonyapürével tálaljuk.