Pikáns mézes csirke

Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: (4 személyre) 1 konyhakész csirke, 4 evőkanál olaj, 3 rozmaring ágacska, só bors,
A pácléhez: 3 evőkanál mustár, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál méz, csipetnyi őrölt rozmaring, késhegynyi cayanne bors

A csirkét kettévágjuk a gerince mentén konyhai ollóval, majd szétterítjük, és kissé kiveregetjük, hogy le tudjuk fektetni szétnyitva. Sózzuk, borsozzuk és pihentetjük, amíg elkészül a páclé.

A pácléhez összekeverjük a mustárt az olajjal, a porított rozmaringgal, a mézzel, a cayenne borssal és bekenjük vele a csirke mindkét oldalát. Felhevített olajon elősütjük a húst, majd tepsibe rakjuk, mellétesszük a rozmaring ágacskákat és magas fokozaton 25 percig sütjük a sütőben. Közben locsolgatjuk az elősütésből származó olajjal, és félidőben megfordítjuk. Újra megkenegetjük a páclével, és pirosra sütjük.

A sütésnél vigyázni kell, nehogy a kéreg a húsra égjen, mert élvezhetetlenné válik. Ezért a hőmérsékletet lejjebb vesszük, végül a sütés befejeztével pihenni hagyjuk a csirkét kinyitott sütőajtónál 10 percig.