Pikáns mézes vagdalt

Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók: (4 személyre)
30 dkg füstölt sonka, 1 zsemle, 30 dkg sertéslapocka, 1 tojás, 1 dl tej, 10 dkg vöröshagyma, só őrölt bors, a mártáshoz 0,5 dl fehér borecet, 3 dkg őrölt mustármag

A füstölt sonkát és a sertéshúst nagyobb kockákra vágjuk és ledaráljuk. A zsömléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A finomra aprított vöröshagymával a darált húshoz adjuk. Beleütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a tejjel és jól összedolgozzuk. Fél órán át pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.A masszából pogácsákat formázunk és serpenyőben felforrósított olajon megsütjük.

Egy lábosban összekeverjük a cukrot, a mézet és az őrölt mustármagot. Lassú tűzön addig főzzük míg a cukor elolvad, de még nem karamelizálódik. A fasírtokat tepsibe tesszük, kevés mártást öntünk rá és 10 percig közép-meleg sütőbe tesszük. Üvegtálra szedjük, meglocsoljuk a maradék mártással és burgonyafánkkal tálaljuk.