Pácolt sertéssült mézzel

Elkészítési idő: 90 perc és 1 nap érlelés
Hozzávalók: (4 személyre)
60 dkg sertéscomb, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl olaj, 5 dkg őrölt mustármag, 1 dl méz

A fokhagymát pépesítjük, megszórjuk az őrölt mustármaggal, meglocsoljuk a mézzel és az olajjal, majd az egészet jól összekeverjük.

A húst megmossuk lecsöpögtetjük és alaposan bekenjük a fűszeres olajjal. Kisebb edénybe tesszük, ráöntjük a maradék olajat és hűtőszekrényben 24 órán át érleljük.

Érlelés után tepsibe tesszük és közép-meleg sütőben másfél óra alatt készre sütjük. Közben a vízzel kissé felhígított páclével locsolgatjuk. Melegen fölszeleteljük, tálra rendezzük és köretként hasábburgonyát adunk hozzá.