Tarkababos mézes

Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 1 kg elkészítéséhez
20 dkg vöröshagyma, 1 közepes zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 1 dl olaj, 2 dl ketchup, 2 dl méz, csipetnyi só, 80 dkg tarkabab, 4 szelet marhasült

A hagymát finom kockákra, a kicsumázott zöldpaprikát vékony szeletekre vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, beleszórjuk a hagymát és a paprikát, a pépesített fokhagymát, majd az egészet lepirítjuk. Beletesszük az előző nap megfőzött tarkababot, a babérlevelet, a ketchupot és a mézet, majd fedő nélkül 45 percet pároljuk. Gyakran kavargatjuk és az elfőtt levet kevés vízzel pótoljuk.
Tálaláskor a felszeletelt marhasült mellé tesszük a tányérra.