Hideg gyümölcsleves

Elkészítési idő: 30 perc és a hűlési idő
Hozzávalók: 50 dkg meggy, málna, eper, szeder vagy ribizke, késhegynyi őrölt fahéj, darabka szegfűszeg, 4-5 evőkanál méz, 2 dl tejszín, 2 dl frissen préselt vagy dobozos narancslé

A meggyet leszárazzuk, megmossuk, kimagozzuk és 4 púpozott evőkanálnyit félreteszünk belőle. A többit 7 dl vízzel, az őrölt fahéjjal és a szegfűszeggel fűszerezve felforraljuk, majd kis lángon, a forrástól számított 10 percig főzzük. Kicsit hűlni hagyjuk és turmixoljuk.

A mézzel édesítjük, a tejszínt meg a narancslevet hozzáadjuk, végül jól behűtjük.

A félretett gyümölcsöt közvetlenül tálalás előtt tesszük bele.