Ananászsaláta

Hozzávalók: 2 db ananász, 2 evőkanál méz, 1 citrom, 1 narancs, 10 szem meggy

A gyümölcsöket folyóvízzel alaposan megmossuk. Meghámozzuk az ananászt, közepéből eltávolítjuk a fölösleges fás részt. A héjából a legszebb darabokat kiválogatjuk, és lábasba tesszük.

Meghámozzuk a narancsot, két darabkájából kivágjuk a fehér részt és hozzáadjuk az ananász héjához. Ráreszeljük a citrom héját is, kevés vízzel felfőzzük. Az így kapott illatos levet átszűrjük és lehűtjük.

Közben vékonyan felkarikázzuk az ananászt, a narancsot és egy üvegtálba vegyesen lerakjuk.
Kisajtoljuk a citrom levét, hozzáadjuk a mézet és annyi illatos levet, hogy egy csészényi salátalevet kapjunk. Rálocsoljuk a tálban elhelyezett gyümölcsökre és a kimagozott meggy szemekkel díszítjük a tálat. Letakarva hűtőszekrényben rövid ideig érleljük.