Banánsaláta

Hozzávalók: 8 db banán, 4 db savanykás alma, 1 narancs, 1 citrom, 2 evőkanál méz, 2-3 szegfűszeg, 6-8 szem forrázott, tisztított, metéltre vágott mandula a díszítéshez

Alaposan megmossuk a gyümölcsöket. Lehántjuk a banán és a narancs héját. A banánt lekarikázzuk, a narancsot felkockázzuk. Másfél dl vízben felfőzzük a szegfűszeget, lehűtjük. Kiemeljük a fűszer-szemeket, hozzáadjuk a mézet, a citrom levét.

Meghámozzuk az almát is, és kockákra vágjuk. Leöntjük az illatos citromlével, így nem barnul meg. Fakanállal óvatosan hozzákeverjük a banánkarikákat, és a salátástálba helyezzük. Tetejére szórjuk a narancs darabkákat és a vágott mandulát. Lefedve kissé lehűtjük, tálaljuk.