Cékla saláta I.

Hozzávalók: 60 dkg apró cékla, 2 nagy alma, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál citromlé, 1 evőkanál méz, 1 kávéskanál őrölt köménymag, 2 evőkanál salátaolaj, csipetnyi só

Alaposan megmossuk a céklarépát, ha szükséges kefével is ledörzsöljük. Meghámozzuk, és folyóvízzel leöblítjük. Reszelőn vékonyra lereszeljük, és a salátástálba tesszük.

Megmossuk, meghámozzuk az almákat és nagyobb lyukú reszelőn hozzáreszeljük a répához.

A megtisztított vöröshagymát a tormareszelőn reszeljük le. Ráhintjük a köménymagot, rálocsoljuk az olajat, a mézet, a citromlevet és a csipetnyi sót. Összeforgatjuk az anyagokat és alapos hűtés után tálaljuk.