Dinnyekocsonya
(ünnepi asztalra)

Hozzávalók: 1 nagyobb sárgadinnye, 4-5 szem őszibarack, 1 evőkanál porcukor, 1 kávéskanál rumaroma, 1 gyümölcskocsonya

Alaposan megmossuk a gyümölcsöket. Meghámozzuk az őszibarackokat. Vékony gerezdekre felaprítjuk, és egy porcelántálra helyezzük. Ráhintjük a porcukrot, rálocsoljuk a rumaromát, letakarva egy órára állni hagyjuk, hogy levet engedjen.

Addig a sárgadinnyét hosszában kettévágjuk, magját kikaparjuk. A húsából szedünk ki egy keveset, hogy jó üreges legyen. Ezt a kaparékot az őszibarackhoz keverjük.

A lecsorgatott őszibarackot a kikapart dinnye egyik felébe halmozzuk, úgy hogy púpozva legyen. Az őszibaracklé felhasználásával előírásnak megfelelően elkészítjük a gyümölcskocsonyát. Mielőtt megszilárdul, ráöntjük az őszibarackra és ráborítjuk a dinnye másik felét.

Salátástálba tesszük Kissé összenyomjuk és egy napra a hűtőszekrénybe tesszük. Másnap, meleg vízbe mártott késsel gerezdekre szelve tálaljuk.