Dinnyesaláta
(ünnepi asztalra)

Hozzávalók: 1 közepes görögdinnye, 1-2 szem őszibarack, 1 fürt piros szőlő, 1 fürt fehér szőlő, 1-2 körte, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál méz, 0, 5 dl meggylé, 1 kávéskanál rumaroma

A gyümölcsöket alaposan megmossuk, leszárítjuk. A görögdinnyét középen kettévágjuk. A dinnye húsából kiskanállal gömböket kanyarítunk (amennyire lehet a magját kiszedjük)
A szőlőt leszemezzük, a körtét, az őszibarackot meghámozzuk és felkockázzuk. A gyümölcsöket beletöltjük a görögdinnye héjába.

A meggylevet, a kanálka rumaromát, a mézet és a citrom levét jól elkeverjük és a dinnyehéjban levő gyümölcsökre locsoljuk. Folpack fóliával jól lezárjuk és lapos tálra helyezve egy órára hűtőbe rakjuk, hogy az ízek összeérjenek. Kompótos tálkából fogyasztjuk. Finom, látványos csemege.