Káposztasaláta II.

Hozzávalók: 20 dkg vöröskáposzta, 20 dkg fehérkáposzta, 2 sárgarépa, 2 citrom leve, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál salátaolaj, fél csokor petrezselyem zöldje, csipetnyi só

Megmossuk a citromokat, kifacsarjuk a levét, elkeverjük benne a mézet és a salátaolajat. Letakarva félretesszük.

Alapos mosás után lereszeljük a káposztákat, a sárgarépát és mindegyiket külön-külön ízesítjük a salátaöntettel. Először a fehérsalátát, majd a sárgarépát végül a vöröskáposztát öntjük le a lével. Az üvegtál aljára kerül a vöröskáposzta, tetejére a sárgarépa, arra a fehérkáposzta.

Megszórjuk a finomra vágott zöldség zöldjével és azonnal tálaljuk.