Sültpaprika-saláta

Hozzávalók: (4 személyre)
1 citrom leve és reszelt héja, 3 nagy, vastag húsú paprika (sárga, piros, zöld), 3 evőkanál balzsamecet, 1 teáskanál méz, 1 evőkanál olívaolaj, frissen őrölt fekete bors, tengeri só

A paprikákat félbevágjuk, magházukat kiemeljük, 250 fokos sütőben, sütőpapíron addig sütjük, amíg a héjuk meg nem sötétedik. Kivesszük a sütőből, konyharuhába csavarjuk, vagy papírzacskóba tesszük, pár perc múlva a héjukat lehúzzuk.

Elkészítjük az öntetet: A citromlevet és -héját, a sót, a borsot, ecetet összekeverjük a mézzel és az olajjal. A paprikára öntve összeérleltetjük az ízeket.

Tipp: Könnyű vacsora vagy gazdag előétel lesz, ha egy főtt vagy sült csirkemellet vékonyan felszeletelve a paprika köré rendezünk, és rozskenyérrel kínáljuk.