Uborkasaláta fűszeresen

Hozzávalók: 50 dkg uborka, 50 dkg kínai kel, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál salátaolaj, 1 evőkanál szójamártás, 2 gerezd fokhagyma, kevés őrölt bors és só

Alaposan megmossuk a zöldségeket. Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk és besózzuk.

A megmosott kínai kelt lecsöpögtetjük és lereszeljük. Áttörjük a fokhagymát, hozzáadjuk a mézet, citromlevet, borsot, szójamártást és a salátaolajat. Jól elkeverjük.

A legyalult uborkára öntsünk egy csésze vizet, majd nyomkodjuk ki. Forgassuk össze a kínai kellel és locsoljuk meg a salátaöntettel. A hűtőbe hagyjuk összeérni az ízeket, majd tálaljuk.