Milyen módon lehet megszabadulni az ízületi fájdalmaktól

Sok ember ízületi gyulladás szeretné kezelni az ízületi fájdalom, anélkül, hogy a költségek, valamint a lehetséges mellékhatások a gyógyszerek. Számos természetes módja van a fájdalom csökkentésére és a mindennapi élet javítására. Próbálja ki ezeket a megközelítéseket vagy azok kombinációját, és nézze meg, mi működik az Ön számára.

A testmozgás gyakran társul az ízületi fájdalom csökkenésével. 1-5 a testmozgás csökkentheti a fájdalmat, mert erősíti az ízületeket támogató izmokat, kiváltja a testet endorfinok előállítására, amelyek enyhítik a fájdalmat, mindkettőt vagy valami mást. Milyen típusú gyakorlat csinálsz függ a jelenlegi fitness szinten, valamint egyéb tényezők, mint például, hogy hol élsz, és hogy van-e hozzáférése a tornaterem. Séta, medence gyakorlat, tai chi tartják szelíd ízületek, jó kezdőknek.

Bemelegítő fájó ízületek

A kutatások azt sugallják, hogy az emberek, akik magas rosttartalmú étrendet fogyasztanak, kevesebb osteoarthritis fájdalommal rendelkeznek.6,7 továbbá, az emberek, akik magas rosttartalmú ételeket fogyasztanak, sok rövid láncú zsírsavat termelnek, amelyek elősegíthetik a mikrobák egészséges egyensúlyát az emésztőrendszerben.

A mikrobák egyensúlyhiánya-a bél dysbiosisának nevezett állapot-a szervezet egészére kiterjedő gyulladás és gyulladásos arthritises betegségek, például rheumatoid arthritis és spondylitis ankylopoetica nagyobb kockázatával jár.

Bemelegítő fájó ízületek. A hő alkalmazása a fájdalmas ízületekre megkönnyítheti a kellemetlen érzést. Ez növelheti a vér áramlását a fájó izmokat, lazítja a merev ízületek, valamint elvonja az agyat a fájdalomtól.

Próbálja ki a hőkezelést egy:

  • Forró vizes palack
  • Géllel töltött pad, hogy lehet melegíteni a mikrohullámú
  • Elektromos fűtőpad
  • Forró fürdő

Hőcsomagolást is vásárolhat, mint például a Thermacare, amely több órán keresztül folyamatos, alacsony szintű hőt biztosít a nap folyamán. Vagy hűtsük le az ízületeket. Arthritis általában megy kéz a kézben fájdalmas ízületi gyulladás. A hideg tömörítés alkalmazása a bőrre az érintett ízület felett csökkentheti a fájdalmas gyulladást. Lassíthatja az idegimpulzusokat is, amelyek megszakíthatják a fájdalomjeleket.

Ápolja a kapcsolatokat. Azok a krónikus fájdalommal küzdő emberek, akiknek szociális hálózatuk van, általában alacsonyabban értékelik fájdalmukat, és kevésbé valószínű, hogy beszámolnak arról, hogy a fájdalom zavarja a napi tevékenységüket.12 a közösségi hálózat bővítésének számos módja van-például csatlakozhat egy könyvklubhoz, önkénteshez, vagy részt vehet egy helyi támogató csoportban krónikus fájdalomban szenvedő emberek számára.

Gyakorold a jó alvási szokásokat

Ha a ház elhagyása kihívást jelent, fontolja meg, hogy csatlakozzon egy online csoporthoz, ahol az Ön állapotával rendelkező emberek megoszthatják tapasztalataikat és támogatást nyújthatnak.  A testét mozgásra tervezték. Ironikus módon, ha nem mozog sokat, mert fájdalmai vannak, az inaktivitása súlyosbíthatja a fájdalmat. A gyengéd nyújtás segít fenntartani mobilitását és mozgástartományát—és a fájdalmat kordában tartani. Kezelőorvosa vagy gyógytornásza segíthet megtalálni az Ön egyedi helyzetének megfelelő szakaszokat és gyakorlatokat.

A kurkuma gyökérről kimutatták, hogy nagy gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, sokan kurkuma port adnak a szószokhoz, turmixokhoz vagy teához. De a kurkumin, a kurkuma hatóanyaga csak körülbelül 3% – át teszi ki, így a szakértők gyakran azt sugallják, hogy az emberek kurkumin-kiegészítőket szednek a hatékony mennyiség elérése érdekében.

Sok ember számára a napi kurkumin-kiegészítő 200 mg-tól 1000 mg-ig rendben van. Azonban ellenőrizze az elsődleges egészségügyi szolgáltatót, mielőtt bármilyen kiegészítést bevenne, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem lép kölcsönhatásba a jelenlegi gyógyszerekkel, vagy veszélyezteti Önt más egészségügyi állapotokra. Is, tartsa szemmel a kiegészítők, amelyek tartósítószereket vagy egyéb adalékanyagok, mint a glutén, tej, szója.

Gyakorold a jó alvási szokásokat. A fájdalom kezeléséhez és a gyógyulás elősegítéséhez fontos, hogy elegendő alvást kapjunk. Gyakorolja azokat a szokásokat, amelyek segítenek nyugodt, megfelelő alvásban. Például, hogy a hálószoba csendes, sötét, tiltsák elektronika a hálószobából, és hozzon létre egy rendszeres menetrend lefekvés és felkelni. 

A meditáció egy gyors, egyszerű, Szabad módja annak, hogy pihenjen. Egy egyszerű módszer: válasszon egy olyan hangot, amely kellemes az Ön számára, de nincs különösebb jelentése, üljön vagy feküdjön valahol kényelmesen, csukja be a szemét, majd ismételje meg a hangot az elméjében. Kipróbálhatja az irányított meditációt is, amely magában foglal egy forrást, amely javaslatokat ad a meditatív gondolatok irányítására. Sok telefon alkalmazások, online videók, DVD-k kínálnak irányított meditáció.

A természetes kezelés csökkentheti a fájdalmat

Államok szabályozzák. Számos állam megköveteli, hogy az akupunktőrök az akupunktúrás és keleti orvoslás nemzeti tanúsítási Bizottsága által végzett vizsgálatokat engedélyezzék akupunktúrás gyakorlókká. Mint minden egészségügyi szakember esetében, előzetesen meg kell kérdezni az orvos tapasztalatait és képzését.

A terápiás masszázs lazíthatja a feszes izmokat, a vér áramlását, és megnyugtathatja az elmédet. Több kisebb orvosi vizsgálat áttekintése19 a masszázs segíthet csökkenteni az osteoarthritisben és rheumatoid arthritisben szenvedő emberek fájdalmát, bár az eredmények vegyesek voltak.Számos nagyszerű módja van az ízületi fájdalom csökkentésére, amelyek nem tartalmaznak gyógyszert.

A természetes kezelés kis mértékben csökkentheti a fájdalmat, de más természetes kezelésekkel kombinálva drámai módon csökkentheti a fájdalmat. Fontolja meg a fenti ötletek kipróbálását, kérdezze meg az egészségügyi szolgáltatót más javaslatokról. A legjobb kezelések azok, amelyek megfelelnek az életmód, és hogy lehet elkövetni, hogy hosszú távon. Az egészségügyi szakemberek fontos szerepet játszanak az ízületi gyulladás kezelésében.

Például, az orvos győződjön meg arról, hogy a megfelelő gyógyszereket szed, valamint a fizikai vagy foglalkozási terapeuták segíthet megtalálni a biztonságos és hatékony módja, hogy gyakorolja, és módosítsa a napi tevékenységek. De végül az ízületi gyulladás kezelésének napi munkája az Ön számára esik.

Az egyik módja annak, hogy aktív legyen az ízületi gyulladás kezelésében, a napi rutin adaptálása az ízületek nyomásának enyhítésére. A következő technikák segíthetnek elkerülni a merevséget és enyhíteni az ízületek terheit. Tovább! Kerülje, hogy egy pozíciót túl sokáig tartson. Ha például egy íróasztalnál dolgozik, keljen fel 15 percenként. Ugyanezt tegye otthon ülve olvasás vagy tévénézés közben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*